top of page
  • decontroversatie

Boekaankondiging "Leven en laten leven"

Zopas verscheen "Leven en Laten Leven" van Bert De Munck, waarin een kritische geschiedenis van de pandemie geschetst wordt.De coronapandemie heeft een ongemakkelijke waarheid blootgelegd: er zijn grenzen aan het menselijke vermogen om de natuur te beheersen. Ons streven naar steeds langer en beter leven, botst op de harde werkelijkheid.


Het coronavirus landde in een wereld die al erg gefocust was op virussen, gezondheid en lang leven. Bert De Munck schetst de geschiedenis van de technocratische middelen waarmee we het virus hebben proberen te bestrijden, en legt de onderliggende mentaliteiten bloot. Hij zoomt in op recente wetenschappelijke evoluties en legt de link naar het westerse vooruitgangsdenken waaruit die voortkomen.


Leven en laten leven nodigt uit tot diepe bezinning en schijnt een nieuw licht op de debatten van de voorbije jaren, van mondmaskers en vaccins tot de grote politiek-filosofische ideeën over solidariteit.


Bert De Munck (1967) is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Hij doet onderzoek op het kruispunt van sociale geschiedenis en geschiedenis van de kennis.139 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page